Acasă » Interes general » MET Group își anunță intenția de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni la Achema Group

MET Group își anunță intenția de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni la Achema Group

7 iunie 2024
Industrie
energynomics

MET Group, una dintre cele mai dinamice companii energetice integrate din Europa, cu sediul central în Elveția, anunță interesul de a achiziționa 54,07% din acțiunile UAB koncernas ACHEMOS GRUPĖ (Achema Group), principalul producător de îngrășăminte pe bază de azot și produse chimice din zona baltică. Tranzacția are ca scop combinarea punctelor forte complementare ale celor două companii, facilitând astfel crearea unei valori substanțiale.

Având în vedere că 2023 a fost al doilea cel mai profitabil an al său, susținut de o cifră de afaceri consolidată de 24,5 miliarde EUR, compania elvețiană MET Group are puterea financiară de a-și continua strategia de creștere. MET a identificat Achema Group ca partener ideal pentru obiectivele sale de dezvoltare: Achema este o companie remarcabilă, cu o conducere experimentată și angajați calificați – o companie care se potrivește perfect în lanțul valoric al MET.

„Această potențială achiziție ar fi un pas semnificativ către crearea de valoare substanțială pentru angajați, clienți și pentru mediul mai larg al Achema. Ne dorim o nouă eră prosperă pentru Achema și suntem angajați să dezvoltăm soluții acceptabile pentru toate părțile interesate, bazate pe o filozofie de parteneriat”, a spus Benjamin Lakatos, Președintele și CEO-ul MET Group.

Pentru finalizarea tranzacției, sunt necesare o analiză due diligence și aprobările din partea autorităților de reglementare. În plus, MET intenționează să încheie un acord și cu acționarii minoritari. Prin urmare, este de așteptat un proces mai lung, care implică mai mulți pași juridici și procedurali.

Vor fi furnizate actualizări suplimentare pe măsură ce procesul avansează.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *