Acasă » Regenerabile » Wind » MET Group achiziționează al doilea parc eolian în Bulgaria

MET Group achiziționează al doilea parc eolian în Bulgaria

2 august 2021
Regenerabile
Gabriel Avăcăriței

MET Group, companie europeană din sectorul energetic cu sediul central în Elveția, anunță preluarea integrală a unui parc eolian din Bulgaria, cu putere instalată de 60 MW, ca urmare a semnării unui acord de achiziție cu spaniolii de la Grupul Enhol. Prin noua achiziție portofoliul MET din Bulgaria pe segmentul producției de energie din surse eoliene a ajuns la 102 MW. MET Group își propune ca, până în 2023, să dețină în operare unități regenerabile cu putere totală instalată de 500 MW, în Europa Centrală și de Est (CEE). România este una dintre piețele importante în care compania își dorește unități de producție a energiei din surse eoliene.

Parcul eolian Suvorovo Wind Park, cu o putere instalată de 60 MW, este localizat în vestul Bulgariei, în apropierea litoralului Mării Negre. Tranzacția va fi finalizată în trimestrul trei din 2021. Suvorovo Wind Park reprezintă 8,5% din capacitatea totală eoliană din Bulgaria, parcul fiind format din 30 de turbine Gamesa G90, cu o capacitate de 2 MW fiecare. Parcul eolian funcționează din 2012 și a produs în medie circa 120 gigawați oră de energie electrică, asigurând astfel necesarul pentru alimentarea a aproximativ 38.000 de gospodării.

MET își întărește semnificativ prezența pe piața generării de energie electrică din surse regenerabile din Bulgaria, după achiziția parcului eolian Black Sea, de 42 MW. la începutul acestui an. “Credem că abordarea de business integrată din piețele noastre cheie oferă un plus de valoare pentru susținerea procesului de tranziție energetică”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO MET Group. La rândul său, Florin Frunză, director general MET Romania Energy, a precizat că întărirea prezenței pe piața locală prin unități de producție pe segmentul parcurilor eoliene și fotovoltaice ar răspunde strategiei de dezvoltare integrate a grupului. “Sondăm oportunitățile din piață, mai ales în contextul unei prezențe regionale puternice a grupului pe segmentul eolian, în Bulgaria și Serbia”, a adăugat Florin Frunză.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.