Acasă » Electricitate » Mastercard și Enel X deschid un laborator de cercetare și dezvoltare în domeniile fintech și cibernetic în Israel

Mastercard și Enel X deschid un laborator de cercetare și dezvoltare în domeniile fintech și cibernetic în Israel

14 mai 2020
Electricitate
energynomics

Mastercard și Enel X lansează un nou laborator de cercetare în Israel pentru a promova inovațiile în tehnologia financiară și securitatea cibernetică destinată ecosistemelor de plăți și de energie la nivel global. Laboratorul va colabora cu start-up-uri pentru testarea și dezvoltarea de produse și soluții, cu un accent special pe securitatea digitală, platformele fintech, autentificarea digitală și incluziunea financiară.

Laboratorul este înființat în parteneriat cu Guvernul Israelului, în urma unei proceduri concurențiale de licitație lansată de Autoritatea pentru Inovare din Israel (IIA), care are ca scop promovarea inovațiilor în sectoarele fintech și cibernetic, prin accelerarea creșterii ecosistemului de start-up-uri din această țară. Noul laborator va combina puterea economiei antreprenoriale a Israelului cu sprijinul infrastructurii tehnice, a cunoștințelor și a expertizei laboratorului.

„Astăzi, mai mult ca oricând, organizațiile trebuie să asigure că securitatea este în fruntea tuturor inovațiilor”, a declarat Ajay Bhalla, președinte Cyber & Intelligence pentru Mastercard. „Această nouă colaborare ne va permite să obținem resurse din partea mai multor parteneri – incluzând renumita economie antreprenorială a Israelului – pentru a ajuta la aducerea și mai rapid pe piață a inovațiilor și la reducerea amenințării și costurilor din ce în ce mai mari ale atacurilor cibernetice”

„Noul laborator ne oferă oportunitatea unică de a lucra cu start-up-uri israeliene pentru a aduce tehnologii financiare inovatoare la îndemâna milioanelor de clienți ai noștri din întreaga lume”, a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X. „Prin unirea forțelor cu un partener important precum Mastercard, vom sprijini aceste start-up-uri pentru a dezvolta și a lansa soluții de cea mai bună calitate în sectoarele fintech și securitate cibernetică.”

Noul laborator va fi înființat în sudul orașului Be’er Sheva, un oraș considerat de guvernul israelian drept capitala cibernetică și fintech a lumii și care va cuprinde centre de cercetare și dezvoltare IT ale multor companii de top de tehnologie la nivel mondial. Laboratorul va obține o licență de trei ani și aproximativ 3,7 milioane de dolari SUA din fondurile publice pentru a acoperi înființarea laboratorului, costurile operaționale și validarea conceptului dezvoltat cu start-up-urile locale.

Această extindere este cea mai recentă dintr-o serie de investiții ale Mastercard în Securitate cibernetică, consolidând angajamentul companiei de a sprijini inovația și dezvoltarea talentelor. Laboratorul va veni în completarea sediului actual al Mastercard din Tel Aviv, a programului său global de implicare Start Path, care a câștigat premii, și cele opt centre tehnologice globale din Arlington, Dublin, New York, Pune, St. Louis, Sydney, Vadodora și Vancouver. Laboratorul se bazează pe registrul de colaborare al Mastercard și Enel în domenii precum cel al produselor de incluziune financiară pentru plățile nebancabile și portofel digital pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *