Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Marea Britanie va analiza profiturile furnizorilor de gaze

Marea Britanie va analiza profiturile furnizorilor de gaze

11 februarie 2014
Consumatori
energynomics

Autorităţile din Marea Britanie spun că vor analiza cum furnizează gaz către gospodării marilor companii de utilități și vor investiga marjele de profit ale acestora, spune Wall Street Journal citat de Mediafax. Mai mult, potrivit secretarului britanic pentru energie, companiile care dețin poziții de monopol ar putea fi divizate.

Articolul amintit leagă măsura anunțată de faptul că mai multe guverne din Europa încearcă să elimine riscurile unor tulburări sociale care ar putea fi cauzate de mărirea galopantă a prețurilor energiei. Secretarul britanic pentru energie a declarat că a cerut reglementatorului să investigheze marjele de profit ale celor mai mari şase furnizori de gaze naturale către gospodării şi să ia în calcul divizarea companiilor cu poziţii de monopol.

„Este un proces independent – ar putea decide să nu ia nicio măsură sau ar putea hotărî să înceapă o investigaţie de amploare. După cum am prezentat […], există o serie de remedii dacă aleg a doua cale, inclusiv divizarea unora dintre aceste companii dacă se dovedeşte că au abuzat de poziţia dominantă”, a spus demnitarul britanic.

Prețurile la energie devin o importantă temă de campanie în Marea Britanie, care poate face și desface guverne. Drept dovadă, liderul partidului laburist a declarat în septembrie că, dacă va câștiga alegerile de anul viitor, va îngheţa pentru doi ani preţurile la energie şi va creşte competiţia în acest sector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *