Acasă » Electricitate » Nuclear » Marea Britanie finanțează reactoarele modulare nucleare ale Rolls-Royce

Marea Britanie finanțează reactoarele modulare nucleare ale Rolls-Royce

26 iulie 2019
Electricitate
Energynomics

Un consorțiu condus de compania britanică de inginerie Rolls-Royce a obținut un angajament din partea guvernului de a investi în dezvoltarea unor mici reactoare modulare nucleare (SMR) pentru uz comercial.

Producătorul britanic de aero-motoare a declarat că dezvoltarea reactoarelor nucleare mici ar putea stimula exporturile britanice. Investiția inițială de 18 milioane de lire sterline este de așteptat să permită consorțiului să dezvolte și să îmbunătățească proiectarea reactoarelor, potrivit power-technology.com

Acțiunea este supusă unei semnări finale și va necesita investiții suplimentare substanțiale înainte ca reactoarele să devină disponibile în comerț. Consorțiul a declarat că proiectul va susține ambițiile Regatului Unit de a aborda schimbările climatice, creând în același timp un număr estimat de 40.000 de locuri de muncă.

Acesta a spus că finanțarea va revigora baza de producție avansată a țării și va genera venituri din export.

Un purtător de cuvânt al consorțiului a spus că investiția inițială de 18 milioane de lire sterline va fi utilizată pentru a maturiza designul, pentru a satisface cerințele tehnologiei de fabricație și pentru a finaliza procesul de acordare a licențelor de reglementare.

Purtătorul de cuvânt a declarat pentru Financial Times: „Credem că, odată cu investițiile cofinanțate de guvern, proiectarea acestei centrale electrice este o oportunitate comercială convingătoare”.

În 2015, consorțiul Rolls-Royce a participat la o competiție inițială sponsorizată de guvern, lansată pentru a găsi cea mai viabilă tehnologie pentru reactoarele modulare nucleare noi, mici.

Consorțiul cuprinde, alături de Rolls-Royce, și alte companii precum Arup, Siemens, Laboratorul Nuclear Național (NNL) și AMRC Nuclear.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.