Acasă » Petrol și Gaze » Marea Britanie ar putea mobiliza armata pentru a efectua livrările de combustibil, după panica de săptămâna trecută

Marea Britanie ar putea mobiliza armata pentru a efectua livrările de combustibil, după panica de săptămâna trecută

27 septembrie 2021
Consumatori
Energynomics

Marea Britanie ar putea mobiliza armata pentru a livra benzină și motorină, după un weekend de panică, în care benzinăriile au rămas fără combustibil din cauza unui deficit de furnizare.

În ultimele zile s-au format cozi imense de mașini în afara benzinăriilor din Marea Britanie, iar șoferii au încercat să-și facă plinul, în urma rapoartelor media despre o penurie iminentă, relatează CNBC.

Deficitul de furnizare a fost cauzat de o lipsă majoră de șoferi de camioane, iar livrările de combustibil și mărfuri au avut de suferit.

Potrivit presei britanice, se spune că premierul Boris Johnson ia în considerare utilizarea personalului militar pentru a livra combustibil la benzinării.

Ministrul afacerilor Kwasi Kwarteng a declarat duminică că a suspendat legile concurenței din Marea Britanie, pentru ca industria să poată face aprovizionarea, mișcare menită să permită companiilor să „împărtășească informații și să acorde prioritate livrării de combustibil către zonele cele mai afectate”.

Între timp, mii de șoferi de camioane urmează să primească vize temporare pentru Marea Britanie în perioada premergătoare Crăciunului, în încercarea de a limita întreruperea aprovizionării înainte de perioada festivă.

Autor: Energynomics

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *