Acasă » Electricitate » Mandat de 4 ani pentru Corina Popescu în funcția de Director General al Electrica SA

Mandat de 4 ani pentru Corina Popescu în funcția de Director General al Electrica SA

25 ianuarie 2019
Distribuţie
energynomics

Consiliul de Administrație al Electrica SA a desemnat-o pe Corina Popescu în funcția de Director General al companiei, începând cu data de 1 februarie 2019, pentru un mandat de 4 ani. Corina Popescu este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. Numită la data de 1 iunie 2018 pe poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, Corina Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de director general provizoriu al Electrica SA.

Într-un comunicat de presă, Corina Popescu afirmă că piața de energie din România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru grupul Electrica este esențial să răspundă rapid noilor provocări. “Procesele de optimizare a activităților rămân o prioritate pentru noi, în perioada imediat următoare, atât pe segmentul de distribuție, cât și pe aria de furnizare, la fel și modernizarea infrastructurii de distribuție. Va trebui să găsim un echilibru între schimbările aduse de ultimele modificări legislative, inclusiv ale cadrului de reglementare, și asigurarea unor rezultate financiare sustenabile pentru acționari, în condițiile îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților noștri”.

Valentin Radu, președintele Consiliului de Administrație al Electrica SA, precizează că desemnarea noului director general a fost făcută “în urma unui proces de selecție riguros și desfășurat după cele mai bune practice”, amintește de “experiența în domeniu, personalitatea, integritatea și calitățile de lider” ale Corinei Popescu, „foarte importante pentru companie, într-o perioadă complicată, cu multe provocări”.

Consiliul de Administrație al Electrica SA și directorul general, Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie 2018.

În ședința din 23 ianuarie, Consiliul de Administratie al Electrica SA a mai hotărât ca Bibiana Constantin să fie desemnată Director de Resurse Umane, începând din 1 februarie 2019, pe o perioadă de patru ani.

PROFIL PROFESIONAL

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, Corina Popescu și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupând funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *