Acasă » Electricitate » Locatarii din Central District Crystal Lagoon nu vor plăti întreținere

Locatarii din Central District Crystal Lagoon nu vor plăti întreținere

5 martie 2023
Electricitate
energynomics

Tehnologia care va fi folosită de dezvoltatorul imobiliar Forty Management, controlat de familia Azoiței, la proiectul Central District Crystal Lagoon se va amortiza în 50 de ani în absența unor fonduri europene.

”Ca cineva care vine cu banii proprii în astfel de proiecte vă pot spune că tehnologiile nu se pot amortiza, dar pe termen lung, ținând cont și de avantajul marketingului și de accesarea fondurilor europene care pot diminua costurile, putem ajunge undeva la zero”, a declarat Lucian Azoiței, CEO al Forty Management, la conferința “Orașe inteligente“, organizată de Energynomics.

Proiectul derulat de Forty Management în zona de nord a Capitalei va fi construit în jurul unei lagune cu o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați. Potrivit lui Azoiței, acesta va fi primul proiect imobiliar unde locatarii ”nu vor plăti întreținere”.

Proiectul va începe în martie în sectorul 1 și presupune o investiție de peste 100 milioane de euro. Proiectul ar putea fi replicat și în Ungaria, Cehia și Polonia. ”Finanțarea este acum integral privată, iar amortizarea durează vreo 50 de ani. Ar fi bine dacă am putea accesa fonduri nerambursabile pentru a putea scădea costurile. Dacă am accesa acei bani, am deveni provider de utilități, ceea ce este un business extraordinar de bun care se va vinde foarte ușor”, a spus Azoiței.

Forty Management are în portofoliu terenuri cu o suprafață totală de 43.000 de metri pătrați, pe care vrea să dezvolte proiecte mixte cu o suprafață de peste 138.000 de metri pătrați și o valoare de piață de peste 430 milioane de euro.

Conferința “Orașe inteligente“ a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri, între care ABB, ENGIE Romania, Finder, Flash Lighting Services, Photomate, REI Group, SIXT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *