Acasă » Electricitate » Hidro » Lipsește motivarea instanței la două luni de la reintrarea în insolvență a Hidroelectrica

Lipsește motivarea instanței la două luni de la reintrarea în insolvență a Hidroelectrica

25 aprilie 2014
Electricitate
energynomics

Conducătorul portofoliul energiei speră că Hidroelectrica, firma din energie care era creditată cu cele mai mari șanse de a avea un IPO reușit, va ieși din a doua insolvență până la finalul acestui an, dar e preocupat de faptul că motivația instanței pentru acceptarea recursurilor traderilor încă nu a apărut.

„Mă preocupă că la două luni de la reintrarea în insolvență a Hidroelectrica nu am văzut încă motivarea instanței (…) Sper ca Hidroelectrica să iasă din insolvență până la finele acestui an, dar asta depinde și de deciziile instanței”, a afirmat Răzvan Nicolescu, citat de Mediafax. „Am discutat cu administratorii societăţii, iar principala lor preocupare vizează valorificarea unor active neproductive, precum microhidrocentrale încă neretehnologizate, clădiri sau hoteluri”, a mai spus ministrul.

Oficialul s-a pronunțat și asupra bonusului de 2% din profitul net al Hidroelectrica solicitat de administratorul judiciar, firma Euro Insol, prin Remus Borza. „Voi vorbi cu reprezentantul administratorului judiciar și îi voi spune că nu mi se pare în regulă să primești două comisioane pentru același lucru. Sigur, decizia se ia la masa credală. […] Din punct de vedere financiar, Hidroelectrica stă bine”, a subliniat ministrul.

În context, Curtea de Apel Bucureşti a decis achitarea lui Remus Borza în dosarul în care este acuzat de conflict de interes, decizia nefiind definitivă. Remus Borza este acuzat de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti de conflict de interese, pentru că în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură civilă, în baza unor contracte de asistenţă juridică. Decizia  nu este definitivă, aceasta putând fi contestată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

După publicarea deciziei instanței, Borza a afirmat că soluția de achitare confirmă că meseriile de avocat și de practician în insolvență nu pot fi asimilate celei de funcționar public. „Şi chiar dacă aș fi dobândit o atare calitate, intersul public cerea imperativ ca Hidroelectrica să iasă din insolvență pentru a putea astfel respecta anumite angajamente ale României față de instituțiile financiare internaționale, pentru a putea lista Hidroelectrica la bursă. Ori acest lucru nu se putea face mai înainte ca cele 75 de contestații ale traderilor de energie să fie soluționate”, a spus Remus Borza într-un comunicat preluat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *