Acasă » Interes general » Leul își revine în urma abrogării Ordonanței 13

Leul își revine în urma abrogării Ordonanței 13

7 februarie 2017
Interes general
energynomics

Leul a recuperat teren puternic luni, 6 februarie, în urma deciziei din weekend a guvernului de a aborga Ordonanța 13, prin care se aduceau modificări legislației penale. Adoptarea Ordonanței a provocat ample proteste de stradă de-a lungul ultimei săptămâni și a fost aspru criticată de comunitatea de afaceri internațională, cu efect nociv asupra cursului de schimb leu-euro.

Astfel, leul a urcat luni la 4,5095 unități pentru un euro, în scădere cu 0,1% faţă de nivelul din şedinţa precedentă, leul profitând şi de tendionţa regională, de apreciere a monedelor regionale în faţa monedei europene, spun analişti citați de news.ro. Miercuri moneda națională ajunsese pe piaţa valutară la cotaţii de 4,55 lei/euro.

În regiune, zlotul şi forintul, monede cu regim similar monedei româneşti, se apreciau luni în raport cu moneda europeană.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,2033 lei la 4,1994 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,2188 lei la 4,2182 lei.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *