Acasă » Petrol și Gaze » KMG International: Suntem dornici să încheiem rapid negocierile cu China Energy Company

KMG International: Suntem dornici să încheiem rapid negocierile cu China Energy Company

30 martie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

KMG International (ex-Rompetrol Group) își dorește să finalizeze cât mai rapid negocierile cu China Energy Company (CEFC) “pentru a putea fi mari și mai puternici” în producția de petrol, a anunțat grupul petrolier din Kazahstan.

“Suntem dornici să încheiem rapid negocierile. Ideea este de a găsi soluția pentru a putea fi mai mari și mai puternici. KMG este puternic în producția de petrol și are fundamentele de business, iar CEFC este puternic din punct de vedere financiar. Noi vizăm un joint-venture pentru a ne extinde, pentru a crește nivelul investițiilor. Ideea este să realizăm un parteneriat de succes”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepreședinte la KMG International, citat de Evz.ro.

Informațiile privind o posibilă preluarea a 51% din KMG International de către CEFC au apărut în ultima parte a anului trecut în contextul semnării unor memorandumuri în domeniile energie și telecomunicații care acoperă afaceri potențiale de peste 4 miliarde de dolari.

Termenul semnării acordului de preluare este încă necunoscut, a declarat oficialul KMG în România. “Vorbim cu ei, dar nu avem încă nimic semnat. Scopul acestui joint-venture este să căutăm oportunități de investiții în zona de downstream, infrastructură și în jurul fluxului de petrol care vine din Kazahstan (60 milioane de tone pe an) în regiunea Mării Negre”, a adăugat Zhangulov.

Oficialul KMG International a abordat și chestiunea fondului de investiții româno-kazah de 1 miliarde de dolari, menționând că statului român își va desemna în câteva săptămâni compania care se va asocia cu KMG International în respectivul fond de investiții. Vehiculul investițional ar urma să fie deținut în proporție de 80% de KMG International.

“Documentația pentru compania fondului de investiții a fost depusă, așteptăm ca în următoarele săptămâni să fie înființată. Așa ni s-a spus din partea instituțiilor statului”, a afirmat Zhangulov pentru wall-street.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *