Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » KMG International devine acționar minoritar în Dyneff

KMG International devine acționar minoritar în Dyneff

17 decembrie 2015
Consumatori
energynomics

KMG International a finalizat, joi, transferul către CEFC China Energy Company Limited a 51% din acțiunile grupului de companii Dyneff, care deține active și operațiuni de trading și distribuție de carburanți în Franța și Spania, a anunțat grupul petrolier kazah. KMG International va continua să dețină o participare de 49% în cadrul Dyneff.

“Obiectivul KMGI și CEFC este ca Dyneff să devină o platformă de dezvoltare în Vestul Europei, beneficiind atât de accesul sporit la surse de aprovizionare, cât și de sprijinul financiar necesar continuării și extinderii activităților și operațiunilor din sectorul energetic. Cei doi acționari se vor asigură ca Dyneff își va menține angajamentele comerciale și financiare în fața partenerilor săi financiari și de afaceri.”, spun reprezentanții KMG International.

Dyneff este una dintre cele mai mari companii de distribuție carburanți din zona de sud a Franței, dobândind în luna iulie și licență de furnizor de gaze naturale. Compania livrează în fiecare an aproximativ 2,5 milioane de metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distribuție din Franța și Spania: 100 de benzinării sub brandul Dyneff și Rompetrol, 14 agenții comerciale, și o capacitate de stocare totală de aproximativ 380.000 de metri cubi.

Tranzacția vine pe fondul anunțului făcut, marți, de compania chineză China Energy Company (CEFC) cu privire la cumpărarea a 51% din KMG International, fostul Rompetrol Group, în cadrul unui pachet mai larg de acorduri în valoare totală de 4 miliarde de dolari între China și Kazahstan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *