Acasă » Electricitate » Jumătate din capacitatea de electricitate a României, ineficientă economic

Jumătate din capacitatea de electricitate a României, ineficientă economic

24 iunie 2015
Electricitate
energynomics

Aproape jumătate din capacitatea de producție a energiei electrice din România este ineficientă din punct de vedere economic sau se află la limita eficienței, a declarat, marți, Andrei Gerea, ministrul Energiei, citat de Agerpres.

„Aproape jumătate din capacitatea de producție a energiei electrice din România ori este ineficientă din punct de vedere economic ori este la limita eficienței. Și aici vorbesc exact de producția bazată pe cărbune și energia eoliană, solară și pe biomasă. Deci aceste componente, care reprezintă jumătate din capacitatea noastră de producție a energiei electrice sunt ori ineficiente ori la limită pentru că au nevoie de scheme suport, au nevoie de variante de subvenții acceptate la nivelul Uniunii Europene și așa mai departe. Este o provocare pe care sunt convins că nu numai România o are ci majoritatea țărilor care încă dețin tehnologii vechi de producție a energiei electrice”, a spus Gerea.

Ministrul a afirmat că România trebuie să gândească un cadru adecvat de finanțare, scheme de bonusare adecvate pentru că până acum suportul care a venit din partea statului practic s-a dus în acoperirea ineficienței economice și nu în dezvoltarea eficienței energetice.

„În ceea ce privește sursele regenerabile de energie, gestionarea acestui sector trebuie să fie înțeleasă în contextul funcționării pieței de energie electrică, în contextul asigurării securității sistemului energetic, în asigurarea securității funcționării sistemului energetic național și nu în ultimul rând în asigurarea unui preț suportabil la consumatorii finali. România nu își poate permite creșteri majore ale prețului energiei într-un timp foarte scurt”, a mai declarat Gerea.

Un comentariu la „Jumătate din capacitatea de electricitate a României, ineficientă economic”

  1. Gerea utilizeaza date provenite din bilanturi contagile alterate de metodologii gresite si de practici din zona Codrutei. DUPA CE CEE NE VA FORTA SA COMUNICAM DATELE DE FUNCTIONARE CONFORM DIRECTIVEI 95/2014 VOM AVEA O ALTA OGLINDA A EFICEN TEI UNITATILOR ENERGETICE
    AJUTORUL P0T COGENERARE ESTE O CACEALMA INTRODUSA FRAUDULOS DE ANRE DIN MOTIVE ELEMENTARE DE INCOMPETENTA . O SA NCERC SA CLARIFIC ASTA IN CAZUL FUZIUNII ELCEN0RADET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *