Acasă » Interes general » Johan Meyer devine co-director al Fondului Proprietatea

Johan Meyer devine co-director al Fondului Proprietatea

3 noiembrie 2016
Interes general
Bogdan Tudorache

Compania de management al activelor Franklin Templeton, administrator de investiții al Fondului Proprietatea, a anunțat numirea lui Johan Meyer, începând cu data de 1 noiembrie 2016, în funcția de CEO dual al companiei și co-director de Portofoliu al Fondului. El va lucra îndeaproape împreună cu Greg Konieczny, CEO al companiei și director de Portofoliu al Fondului, precum și cu întreaga echipă din România, se arată într-un comunicat.

johan-meyerRolul lui Meyer va fi acela de a sprijini activitatea lui Konieczny, în condițiile extinderii responsabilităților ultimului menționat, odată cu preluarea funcţiei de Director de Strategii de Specialitate în cadrul Templeton Emerging Markets Group (TEMG), rol ce presupune și supravegherea operațiunilor de private equity ale grupului. Konieczny va continua în rolul său de lider în cadrul managementului Fondului Proprietatea.

Johan Meyer, care s-a alăturat Franklin Templeton Investments în 2004, are o experiență bogată în calitate de membru al echipei TEMG și în industria de administrare a fondurilor de investiții. Anterior noului său rol în România, acesta a fost Vice Președinte, Managing Director Africa de Sud și Director de Strategie pentru Africa în cadrul Templeton Emerging Markets Group. Din sediul de la Cape Town, acesta a fost responsabil de stabilirea strategiei generale pentru regiunea respectivă, asigurând îndrumare și expertiză, coordonând resursele adecvate și nevoile de analiză, și valorificând experienţa grupului pentru a lua decizii de investiții în concordanță cu strategia generală. În trecut, Johan a fost membru al echipei de administrare a Templeton Frontier Funds, cu investiții în companii românești.

El deține o diplomă de licență în comerț și a urmat studii postuniversitare în domeniul economiei la Universitatea din Pretoria.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.