Acasă » Regenerabile » Iorgulescu, AFM: Programul pentru prosumatori ar putea debuta în septembrie, mai rămân câteva chestiuni de clarificat

Iorgulescu, AFM: Programul pentru prosumatori ar putea debuta în septembrie, mai rămân câteva chestiuni de clarificat

14 august 2019
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Programul pentru instalarea panourilor fotovoltaice de către prosumatori ar putea demara în septembrie, însă, deocamdată, AFM și Ministerul Mediului încearcă să rezolve toate problemele, inclusiv cea legată de proprietățile ipotecate, a declarat pentru energynomics.ro Andrei Iorgulescu, Director Direcția Generală Proiecte, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

”Deocamdată s-a terminat sesiunea de depunere a dosarelor pentru instalatori, care vor fi ulterior validati. Mă aștept la un număr de 250-300 de instalatori validați”, a spus Iorgulescu.

El susține că noile prevederi bugetare nu au majorat sumele inițiale, așa cum greșit s-a interpretat în presă, ci au validat sumele prevăzute inițial în buget.

”Sperăm ca programul să demareze la începutul lunii septembrie”, a spus Iorgulescu, explicând că AFM mai are de rezolvat, până atunci, câteva chestiuni, precum încheierea actelor de finanțare cu autoritarea de management a Programului Operațional (AM POR), dar și rezolvarea situației ghidului de finanțare, inclusiv a problemelor legate de casele închiriate sau ipotecate.

Bugetul programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice va beneficia de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operaţional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puţin Bucureşti-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR). Această sumă se adaugă celor 120 milioane lei, disponibili deja în bugetul AFM pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, totalizând un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producţia de energie electrică şi termică din surse 100% ecologice.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Un comentariu la „Iorgulescu, AFM: Programul pentru prosumatori ar putea debuta în septembrie, mai rămân câteva chestiuni de clarificat”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *