Acasă » Interes general » Iohannis anunță relaxarea graduală a restricțiilor economice și de circulație, după 15 mai

Iohannis anunță relaxarea graduală a restricțiilor economice și de circulație, după 15 mai

22 aprilie 2020
Interes general
Bogdan Tudorache

Președintele Klaus Iohannis a anunțat o relaxare graduală a măsurilor de restricție a activității economice, precum și a restricțiilor de deplasare. Astfel, după data de 15 mai se va renunța la restricțiile privind deplasarea persoanelor.

”Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să fie nevoie de declarații. E vorba de libertatea de mișcare individuală… Multe restricții vor rămâne. Vor rămâne în vigoare interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul, inclusiv după 15 mai”, a spus el.

Iohannis s-a mai referit la obligativitatea purtării măștii în spații publice închise și în mijloacele de transport public. ”După data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și când se folosește transportul în comun. Măsura nu este limitată în timp”.

Un plan detaliat cu măsurile economice care vor fi luate va fi comunicat ”în scurt timp”, a mai spus președintele.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *