Acasă » Petrol și Gaze » Ioan Niculae: Nu iau un metru cub de gaz românesc. Au preferat să închidă sonde, decât să îmi vândă mie (interviu e-nergia.ro)

Ioan Niculae: Nu iau un metru cub de gaz românesc. Au preferat să închidă sonde, decât să îmi vândă mie (interviu e-nergia.ro)

11 aprilie 2019
Petrol și Gaze
energynomics

Proprietarul Interagro, Ioan Niculae, acuză cei doi mari producători de gaze din România că nu vor să-i asigure necesarul pentru repornirea combinatelor de îngrășăminte pe care le deține, în prezent oprite din funcțiune. El spune că a găsit tot timpul gaze mai ieftine din import, de la Gazprom, în cantitățile necesare operării. În plus, o prevedere a ANRE poate scumpi gazele dacă se depășește ușor cota de consum, lucru care nu se întâmplă în alte țări.

”Din moment ce nu primim niciun metru cub de gaz românesc, nu putem să le pornim (n.e. combinatele) cu gaz românesc. Toate cererile noastre de a obține oferte de la cei doi producători români au fost sortite eșecului. În mai puțin de jumătate de oră primim invariabil același răspuns: nu avem cantitate pentru voi”, a declarat Niculae, pentru e-nergia.ro.

Puteți citi interviul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *