Acasă » Petrol și Gaze » Interes mare pentru exploatările offshore ale Greciei – organismul de licențiere

Interes mare pentru exploatările offshore ale Greciei – organismul de licențiere

18 ianuarie 2018
Explorare și producție
energynomics

Ofertele pentru explorarea și exploatarea offshore a petrolului și a gazelor din vestul și sudul apelor Greciei au atras „un interes puternic” din partea companiilor care explorează perimetre în Marea Mediterană, a declarat miercuri șeful companiei grecești de gestionare a resurselor de petrol și gaze.

Grecia a lansat licitațiile după exprimarea interesului din partea unui consorțiu al companiilor Exxon Mobil, Total și Hellenic Petroleum pentru două situri de lângă insula Creta și de către Energean din Grecia pentru un bloc din Marea Ionică.

Ofertele trebuie trimise companiei Hellenic Resources Management (HHRM).

„HHRM este fericită pentru că firmele implicate în explorare în sud-estul Mediteranei au manifestat un interes deosebit sau au vizitat camerele de date”, a declarat directorul executiv Yannis Bassias pentru Reuters.

Bassias a refuzat să numească companiile, deoarece procesul de licitație este în desfășurare, potrivit Reuters.

Pe lângă Exxon și Total, Israelienii de la Delek, Eni din Italia și americanii de la Noble Energy se află în prezent în explorarea coastelor Israelului sau ale Egiptului.

Delek Group și filiala sa Delek Drilling au refuzat să comenteze. Noble nu a răspuns unei cereri de comentariu. Eni a declarat că a cumpărat pachete de date pentru a vedea dacă Creta este suficient de interesantă.

Investitorii au până la începutul lunii martie să depună oferte, iar Bassias se așteaptă ca ofertanții preferați să fie anunțați până în luna mai. Ofertantul preferat trebuie să fie aprobat oficial de ministerul energiei, iar concesiunea trebuie ratificată de parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *