Acasă » Interes general » INS a revizuit în creştere, la 5,8%, datele referitoare la avansul PIB în T3 – 2020

INS a revizuit în creştere, la 5,8%, datele referitoare la avansul PIB în T3 – 2020

13 ianuarie 2021
Interes general
energynomics

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în creştere uşoară, la 5,8%, datele referitoare la avansul Produsului intern brut (PIB) în trimestrul trei al anului trecut (T3) faţă de trimestrul precedent.

Potrivit datelor provizorii publicate marţi de INS, faţă de acelaşi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 5,7% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier.

Primele date provizorii publicate de Statistică la începutul lunii decembrie, indicau un avans al PIB de 5,6% în termeni reali în trimestrul trei faţă de trimestrul doi şi un declin de 6% faţă de trimestrul trei din 2019.

În primele nouă luni ale anului trecut, pe serie ajustată, Produsul intern brut estimat a fost de 769,495 miliarde de lei în preţuri curente, în scădere, în termeni reali, cu 4,5% faţă de perioada similară a anului 2019. Pe serie brută, Produsul intern brut estimat a fost de 724,312 miliarde de lei în preţuri curente, în scădere, în termeni reali, cu 5%, potrivit Agerpres.

Estimările autorităţilor indică o contracţie economică de 4,2% pentru anul trecut, potrivit celei de-a treia rectificări bugetare adoptate la sfârşitul lunii noiembrie 2020.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *