Acasă » Electricitate » În 2023, ANRE a avizat înființarea a 144 de noi capacități de producere a energiei electrice

În 2023, ANRE a avizat înființarea a 144 de noi capacități de producere a energiei electrice

12 decembrie 2023
Electricitate
energynomics

Anul 2023 a fost caracterizat de investiți în producția de energie iar Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a acordat avize de înființare pentru 144 de noi capacități de producere a electricității, care cumulează aproape 3.000 MW.

”Și acest an a fost unul complicat pentru cei din sectorul energetic. Nu a fost un an ușor nici pentru operatorii de distribuție, nici pentru furnizori […], nici pentru consumatori. Cuvântul care definește anul 2023 este investiții”, a declarat George Niculescu, președintele ANRE, cu ocazia celei de-a 11-a ediții a Galei Premiilor Energynomics.

Dacă în 2020, ANRE a acordat doar patru autorizații de înființare pentru noi proiecte de producere a energiei, care au însumat 13 MW, un an mai târziu numărul autorizațiilor s-a dublat, iar capacitatea instalată vizată a urcat la 80 MW.

În 2022, ANRE a acordat 55 de autorizații pentru 881 MW, pentru ca în 2023 să avizeze 141 de investiții care cumulează o capacitate instalată de 2.818 MW.

„Aceste investiții se vor vedea în curând în sistem”, a mai spus Niculescu.

Energynomics Awards se bucură de susținerea și încrederea celor mai reputate instituții și asociații profesionale din domeniul energetic autohton. Proiectul Energynomics Awards este în cea mai mare măsură autofinanțat, propus și organizat de Energynomics și susținut în acest an partenerii săi: ADC, Alexandrion Group, Alive Capital,CIS Gaz, CEZ Romania, Datacor, E.On, Electrica, EnergoBit, EnergoPower, Enevo Group, Ensys, Exim Banca Românească, Huawei, ING Bank Romania, Kawasaki Gas Turbine Europe, Noark, Nofar Energy, OMV Petrom, OX2, Photomate, Renomia Gallagher, Rezolv Energy, Romgaz, Transelectrica, Transgaz, Volt, Waldevar, XP. Cu sprijinul Imsol, Sixt.

Parteneri strategici pentru ediția Energynomics Awards 2023 sunt ACCER, ACUE, AFEER, AIIR, CRE, EFdeN, EPG, FPPG, HENRO, PATRES, RPIA, RWEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *