Acasă » Electricitate » Iancu: Mutarea departamentului de Eficiență Energetică s-a făcut pentru gestionarea proiectelor europene

Iancu: Mutarea departamentului de Eficiență Energetică s-a făcut pentru gestionarea proiectelor europene

26 ianuarie 2020
Electricitate
Bogdan Tudorache

Mutarea departamentului de Eficiență Energetică de la Autoritatea de reglementare în domeniul energetic (ANRE) la Ministerul Economiei și Energiei (MEEMA) s-a făcut pentru că gestionarea proiectelor europene nu era posibilă, aceasta nefiind printre atribuțiile ANRE, susține Iulian Iancu, șeful Comisiei de industrii a Camerei Deputaților.

”Printre atribuțiile ANRE nu se număra și gestionarea proiectelor pe fonduri europene. S-a efectuat această mutare exact pentru a permite gestionarea acestora”, a spus Iancu, în cadrul reuniunii comitetului director al CNR-CME.

CITEȘTE ȘI SAMER solicită Ministerului Economiei o perioadă tranzitorie în preluarea de la ANRE a atribuțiilor privind eficiența energetică

Totodată, Planul Național de Acțiune în domeniul Eficienței Energetice nu a funcționat, acesta fiind și unul din motivele mutării, pe lângă faptul că Ministerul nu i-a acordat atenția cuvenită, a mai spus Iancu.

Unul din motivele pentru care departamentul a fost inițial mutat în cadrul ANRE a fost și grila de salarizare și personal, mai mare în cazul Autorității, care să permită desfășurarea unei activități curente eficiente. În cazul Ministerului, salariile și schema de personal sunt reduse.

”Se creează o tranziție în care nimeni nu face nimic”, a comentat un expert din industrie.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *