Acasă » Electricitate » Hidroelectrica raportează un profit-record, începe cursa achizițiilor locale și regionale

Hidroelectrica raportează un profit-record, începe cursa achizițiilor locale și regionale

22 mai 2018
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Hidroelectrica analizează posibilitatea de a achiziționa parcuri eoliene și fotovoltaice în țară, precum și alte companii energetice în afara granițelor, a declarat, luni, directorul general al companiei, Bogdan Badea.

Compania a anunțat un profit net de 1,36 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel din istoria companiei, pentru 2017.

“La nivel național, ne uităm să cumpărăm parcuri eoliene și solare. Suntem în due-diligence cu mai multe parcuri eoliene. Ne interesează să diversificăm sursele de producție și ne uităm în special la energia verde, întrucât se completează cu portofoliul nostru. Dacă vom putea face economii la apă utilizând alte surse, va fi un plus. Avem și capacitate de stocare și putem face echilibrări”, a explicat Badea.

De asemenea, el a arătat că analizează și posibilitatea achiziției altor companii în afara țării, conform Agerpres. “Avem în derulare o analiză a pieței”, a precizat Badea.

În ceea ce privește planul de listare a 10% din acțiunile companiei, directorul general al Hidroelectrica s-a arătat sceptic în privința unei listări în acest an. “Listarea trebuie să se întâmple, dar trebuie făcută după ce vom avea un plan de dezvoltare bine pus la punct, pentru a ști ce să facem cu acei bani care vor intra în companie. Nu cum s-au făcut listările de până acum, de dragul listării. Pot da multe exemple aici, unde nu a existat niciun fel de plan privind utilizarea banilor”, a mai spus oficialul Hidroelectrica.

hidroelectrica chart

Badea a anunțat că producătorul de energie a obținut anul trecut un profit net de 1,36 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel din istoria companiei. În 2016, profitul net al companiei a fost de 1,228 miliarde de lei.

Totodată, în primul trimestru al acestui an, Hidroelectrica a avut un profit net de 485 milioane de lei, față de 399 milioane de lei în aceeași perioadă din 2017, ca urmare a situației hidrologice îmbunătățite.

Marja EBITDA a crescut de la 67% în 2016 la 69% anul trecut și 74% în primul trimestru al acestui an. “Iarna aceasta a fost o perioadă când am asigurat chiar și peste 50% din totalul energiei consumate la nivel național”, a adăugat Badea.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al Energynomics din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare Energynomics: site-ul, revista și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *