Acasă » Electricitate » Hidroelectrica intră pe bursă din 12 iulie, cu o capitalizare de 9,4 miliarde de euro

Hidroelectrica intră pe bursă din 12 iulie, cu o capitalizare de 9,4 miliarde de euro

5 iulie 2023
Electricitate
energynomics

Cel mai mare producător de energie electrică din România va intra la tranzacționare la Bursa de Valori București, direct în componența indicelui BET începând din 12 iulie, cu simbolul H2O. Prețul de ofertă a fost stabilit la 104 lei pe acțiune, ceea ce implică o capitalizare de piață de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde de euro). Investitorii de retail au avut dreptul la un discount de 3%, ceea ce înseamnă un preț final de ofertă de 100,88 lei pe acțiune, pentru acest segment.

Potrivit Hidroelectrica, oferta a fost suprasubscrisă de mai multe ori, cererea fiind ridicată atât din partea investitorilor de la nivel global, cât și din partea investitorilor din România. Ca urmare, societatea a decis să realoce acțiuni din tranșa investitorilor instituționali către tranșa investitorilor retail. Astfel, investitorilor instituționali le-au fost alocate 71.766.542 acțiuni (80%) și investitorilor de retail le-au fost alocate 17.941.635 acțiuni (20%). Factorul de alocare pro rata calculat pentru tranșa investitorilor de retail este de 0,3209762650.

“Avem o afacere extraordinară ce se bucură de o oportunitate unică – în calitate de lider în producția de energie electrică din România, cu un portofoliu de energie 100% din surse regenerabile – de a stimula crearea de plus valoare pe măsură ce ajutăm țara să realizeze tranziția energetică”, a declarat Bogdan Badea, Directorul Executiv al Hidroelectrica. “În calitate de companie publică, așteptăm cu nerăbdare să ținem acționarii la curent cu strategia noastră axată pe eficiența operațională, diversificarea și extinderea afacerii cu scopul de a oferi beneficii pe termen lung tuturor părților interesate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *