Acasă » Electricitate » Hidro » Hidroelectrica, cifre istorice: profit net dublu la șase luni, mai mare decât cel din tot anul 2020

Hidroelectrica, cifre istorice: profit net dublu la șase luni, mai mare decât cel din tot anul 2020

2 august 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are rezultate de excepție pentru primele șase luni ale anului, pe fondul hidraulicității crescute și a prețurilor ridicate la energie electrică, conform e-nergia.ro.

Hidroelectrica, cu cei circa 6.500 MW instalați în centralele hidroelectrice pe care le operează, a produs în primele șase luni ale anului peste 10 TWh de energie electrică, pe fondul hidraulicității crescute, cu circa 45% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Pe fondul exploziei prețurilor la energie din acest an, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 3,2 miliarde de lei, la șase luni, cu 78% peste nivelul din primele șase luni ale anului trecut – 1,8 miliarde de lei.

Totodată, indicatorul EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) a crescut și el cu circa 95% față de primele șase luni din 2020, ajungând la 2,44 miliarde de lei.

În aceste condiții, Hidroelectrica a realizat în primele șase luni ale anului un profit net de circa 1,69 miliarde de lei, mai mult decât dublu față de aceeași perioadă din 2020. Dealtfel, profitul pe primele șase luni din 2021 este mai mare decât profitul companiei pe întreg anul 2020, de 1,45 miliarde de lei.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *