Acasă » Electricitate » Hidro » Hidroelectrica a vândut doar trei microhidrocentrale din 14, pentru 2,5 milioane euro

Hidroelectrica a vândut doar trei microhidrocentrale din 14, pentru 2,5 milioane euro

31 ianuarie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

Hidroelectrica a vândut săptămâna trecută doar trei microhidrocentrale din cele 14 scoase la licitaţie, pentru care a obţinut 11,2 milioane lei (2,5 milioane euro), un sfert din suma totală vizată, de 10,4 milioane euro.

Două microhidrocentrale, amplasate în judeţul Neamţ, au fost cumpărate de firma ThreePharm din Târgu Mureş, iar una a fost preluată de firma italiana Idroenergia, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

Compania a mai vândut 14 microhidrocentrale în iunie 2013, pentru suma totală de 46,8 milioane lei (10,5 milioane euro).

Hidroelectrica şi-a propus să vândă, în perioada 2013-2014, un număr total de 88 de microhidrocentrale, reprezentând sub 1% din puterea totală instalată, deoarece acestea înregistrează în fiecare an costuri de operare şi mentenanţă semnificativ mai mari decat veniturile pe care le generează, iar compania nu are resurse pentru investiţiile necesare, ca să asigure rentabilizarea prin obţinerea de certificate verzi, se mai arată în comunicat.

Compania este controlată de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.