Acasă » Regenerabile » HELLENiQ Energy intră pe piața de regenerabile din România, cumpără parcuri de 211 MW

HELLENiQ Energy intră pe piața de regenerabile din România, cumpără parcuri de 211 MW

1 august 2023
Regenerabile
energynomics

HELLENiQ Energy a intrat pe piața românească de energie regenerabilă prin achiziționarea a patru proiecte fotovoltaice, totalizând 211 MW, de la Mytilineos, potrivit unui anunț făcut la Bursa din Atena, conform e-nergia.ro.

Conform înțelegerii dintre cele două companii grecești, HELLENiQ Energy va prelua efectiv capacitățile de producție după ce acestea vor deveni operaționale. În prezent, ele se află într-un stadiu avansat al construcțiilor și se așteaptă ca acestea să se conecteze la rețeaua locală treptat, începând cu al patrulea trimestru al acestui an și până la sfârșitul lunii septembrie a anului 2025, scrie Balkan Green Energy News.

Centralele fotovoltaice ar putea să acopere consumul a 100.000 de gospodării din România, cu o producție anuală estimată la peste 300 GWh.

În plus, HELLENiQ Energy a declarat că a încheiat un acord preliminar cu un grup pe care nu l-a numit pentru dezvoltarea a 600 MW de energie fotovoltaică în România.

Compania, care este activă pe segmentul de rafinare și distribuție de carburanți pe piața din Grecia, și-a schimbat orientarea către energia verde în ultimii ani și chiar și-a schimbat numele din Hellenic Petroleum. Deține cea mai mare centrală fotovoltaică din Balcani și plănuiește să intre în afacerile cu eoliene offshore în Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *