Acasă » Interes general » ARF: Alstom Transport şi Linde Gaz România au depus unica ofertă pentru 12 locomotive pe hidrogen

ARF: Alstom Transport şi Linde Gaz România au depus unica ofertă pentru 12 locomotive pe hidrogen

1 august 2023
Interes general
energynomics

Asocierea formată din Alstom Transport (lider) şi Linde Gaz România (asociat) a fost singurul ofertant la licitaţia organizată pentru achiziţia a 12 automotoare în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, organizată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

Potrivit unui comunicat al ARF, luni, 31 iulie 2023, a avut loc şedinţa Comisiei de evaluare, desemnată în cadrul licitaţiei privind achiziţia a 12 automotoare în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, în vederea deschiderii ofertelor depuse. Ofertantul care a depus documentaţia este asocierea formată din SC Alstom Transport SA (lider) şi Linde Gaz România SRL (asociat).

Valoarea achiziţiei este cuprinsă între 2,447 miliarde de lei, fără TVA, şi 4,169 miliarde de lei, fără TVA, în funcţie de durata serviciilor conexe contractului – 15, respectiv 30 de ani, iar durata contractului va fi de 213 luni, conform Financialintelligence.

Cele 12 automotoare vor fi utilizate pentru rutele aflate sub contracte de servicii publice, pe liniile neelectrificate Bucureşti – Piteşti, cu extindere până la Piatra Olt – Craiova, Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă, Bucureşti – Târgovişte, Bucureşti – Piteşti – Curtea de Argeş, contracte atribuite unor operatori de transport feroviar, în conformitate cu prevederile Regulamentului 1370/2007/CE cu modificările ulterioare şi potrivit legislaţiei din România.

Finanţarea proiectului este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, “Componenta 4 – Transport durabil” şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

“Ulterior deschiderii ofertei, comisia va începe evaluarea acesteia, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi cerinţele Caietului de Sarcini”, a mai notat ARF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *