Acasă » Electricitate » Guvernul german anunță măsuri de economisire, în timp ce Franța taie schema de sprijin la gaze

Guvernul german anunță măsuri de economisire, în timp ce Franța taie schema de sprijin la gaze

25 august 2022
Electricitate
energynomics

Guvern german a aprobat măsuri de economisire a energiei în această iarnă, inclusiv limitarea iluminatului public, în vederea reducerii consumului de gaze, a anunțat miercuri Ministrul Economiei, Robert Habeck, potrivit Reuters.

„Per total, măsurile vor duce la economisirea energiei. Totuşi, nu la nivelul la care am putea spune: Este suficient, deocamdată”, le-a spus jurnaliştilor Habeck, după reuniunea Cabinetului.

„Vom reduce folosirea gazelor cu aproximativ 2%-2,5%”, a adăugat oficialul.

Tot miercuri a fost adoptată legislația care prioritizează transportul materialelor şi echipamentelor esențiale pentru producția de energie pe calea ferată, în cazul în care scade şi mai mult nivelul Rinului şi este afectat transportul fluvial.

În același timp, Guvernul Franței a avertizat că nu va putea menține pe termen nelimitat plafonarea prețului gazelor, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al executivului, Olivier Veran, a declarat presei că „ar putea avea loc creşteri de prețuri” pentru consumatorii casnici.

Prețul gazelor este în prezent înghețat în Franța, iar guvernul a impus o limită şi pentru scumpirea energiei electrice, însă ambele măsuri – care costă, potrivit Reuters, miliarde de euro – urmează să expire la iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *