Acasă » Interes general » Germania a inaugurat miercuri prima flotă de trenuri cu hidrogen din lume

Germania a inaugurat miercuri prima flotă de trenuri cu hidrogen din lume

25 august 2022
Interes general
energynomics

Germania a inaugurat miercuri prima linie feroviară din lume ce funcționează în întregime cu hidrogen, o etapă majoră pentru decarbonizarea sectorului feroviar, în pofida provocărilor şi a problemelor de aprovizionare ridicate de această tehnologie inovatoare, informează AFP.

Flota de 14 trenuri, furnizate de grupul francez Alstom în landul Saxonia Inferioară, circulă de acum pe linia de 100 de kilometri care leagă oraşele Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervorde şi Buxtehude, aflat la mică distanță de Hamburg, conform Agerpres.

„Suntem foarte mândri că am putut să aducem această tehnologie spre o exploatare comercială, în cadrul unei premiere mondiale”, a declarat miercuri CEO-ul Alstom, Henri Poupart-Lafarge.

Concepute în Franța, în oraşul Tarbes, şi asamblate la Salzgitter, în Germania, trenurile cu hidrogen ale grupului Alstom – denumite Coradia iLint – reprezintă o premieră în acest sector de activitate.

Noua tehnologie este pista privilegiată de autorități pentru reducerea emisiilor de CO2 şi pentru înlocuirea locomotivelor diesel, care funcționează încă pe 20% din rutele feroviare din Germania.

Noua flotă, care a costat „93 de milioane de euro”, va evita situația în care ar fi generate „4.400 de tone de CO2 în fiecare an”, potrivit LNVG, operatorul regional al rețelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *