Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Guvernul decide săptămâna viitoare prețul minim și maxim pentru acțiunile Romgaz

Guvernul decide săptămâna viitoare prețul minim și maxim pentru acțiunile Romgaz

11 octombrie 2013
Consumatori
energynomics

Intervalul de preţ pentru oferta publică secundară iniţială de la Romgaz va fi cel mai probabil aprobat în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, conform ziarului Bursa. Procedura de listare a maxim 15% trebuie să debuteze cel târziu până la 28 octombrie, în caz contrar data de încheiere va depăși 9 noiembrie iar termenul de 135 de zile de la ultima auditare a rezultatelor financiare ale Romgaz va expira.

Oferta Romgaz va fi structurată pe de două segmente, unul pentru investitorii de retail şi unul pentru investitorii instituţionali. În plus, conform informațiilor disponibile, 5% din oferta disponibilă pentru investitorii instituționali vor putea fi transferații către investitorii de retail în cazul în care pe segmentul investitorilor de retail vor fi suprasubscrieri ce depășesc de două ori subscrierea de pe segmentul aloca investitorilor instituționali.

În plus, nivelul discountului de la Nuclearelectrica nu se va repeta în cazul Romgaz. Conform surselor citate de Bursa: „Ideea este să creezi competiţie între investitorii instituţionali şi cei de retail, astfel încât preţul oferit de investitorii instituţionali să nu se apropie atât de tare de intervalul minim din ofertă”.

Romgaz va avea parte și de o premieră. O parte din acțiuni vor fi vândute pe bursa din Londra prin intermediul emiterii unor certificate de depozit (GDR) cu activ suport titlurile din ofertă. În plus, conform declarațiilor șefului direcției Privatizare din Departamentul pentru Energie, va fi creat un mecanism de ținere sub control a variațiilor prețului acțiunilor, care va consta în alocarea a 15-20% din acţiuni unui broker care le va tranzacţiona în perioada imediat următoare listării astfel încât fluctuaţiile de preţ să nu fie foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *