Acasă » Regenerabile » Guvernul danez dorește să construiască un parc eolian imens

Guvernul danez dorește să construiască un parc eolian imens

24 aprilie 2018
Eolian
energynomics

În doar câțiva ani, Danemarca ar putea construi unul din cele mai mari parcuri de energie eoliană din lume – dacă guvernul va reuși să finalizeze propria inițiativă. Proiectul va produce suficientă energie pentru a alimenta cele șapte orașe mari din Danemarca.

Inițiativa face parte din propunerea mult-așteptată privind energia, care se preconizează că va fi făcută săptămâna aceasta.

„Vorbim despre un foarte mare parc de energie eoliană care va juca un rol central în ceea ce privește ținta guvernului de a atinge jumătate din consumul total de energie din surse sustenabile, până în 2030”, a declarat Lars Christian Lilleholt, ministrul Energiei, citat de DR Nyheder.

Lilleholt a spus că parcul ar fi situat pe platforme offshore – la cel puțin 50 de kilometri de țărm – astfel încât nu va fi văzut de pe coastă, potrivit Copenhagen Post.

Parcul este de așteptat să producă 800 MW și să poată furniza suficientă energie pentru a alimenta cele șapte orașe mari din Danemarca. Pentru a ajunge la acest nivel formidabil de producție sunt necesare aproximativ 50-75 turbine eoliene masive, înalte de 250 de metri.

În timp ce parcul nu va fi gata în următorii șase ani, va trebui ales un contractor până în 2021. Guvernul consideră că parcul poate fi inițiat fără finanțare publică – în afară de costurile asociate cu stabilirea cablurilor necesare conectării la rețea.

În plus, guvernul se așteaptă, de asemenea, să dezvăluie proiecte suplimentare ale unor parcuri eoliene până în 2022, în funcție de cantitatea de energie necesară.

Cel mai mare parc eolian din Danemarca este Kriegers Flak, cu o capacitate de peste 600 MW și se așteaptă să fie finalizat până în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *