Acasă » Electricitate » Guvernul a adoptat programul Electric Up

Guvernul a adoptat programul Electric Up

7 septembrie 2020
Electricitate
Energynomics

Guvernul a adoptat programul “Electric Up”, prin care IMM-urile din domeniul HoReCa au posibilitatea să acceseze o finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi a staţiilor de încărcare, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

“În domeniul economic, un alt proiect de ordonanţă de urgenţă pentru implementarea unui alt program din Planul naţional de investiţii şi relansare economică a fost adoptat. Este vorba despre programul ‘Electric Up’, prin care IMM-urile din domeniul HoReCa au posibilitatea să acceseze o finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice şi pentru instalarea staţiilor de încărcare. Şi acest proiect de act normativ a obţinut toate avizele necesare şi a fost adoptat în formă finală în această şedinţă de guvern,“ a declarat Ionel Dancă, citat de Agerpres.

“Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență inițiată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a stațiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice plug – in, prin Programul de finanțare “Electric Up”, a anunțat, totodată, Ministerul Economiei și Energiei (MEEMA).

Programul beneficiază de o alocare bugetară de 100 milioane de euro.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *