Acasă » Regenerabile » Grupul israelian Nofar Energy așteaptă 55 de milioane de euro de la BERD pentru 2 proiecte fotovoltaice în România

Grupul israelian Nofar Energy așteaptă 55 de milioane de euro de la BERD pentru 2 proiecte fotovoltaice în România

23 ianuarie 2024
Regenerabile
energynomics

Nofar Energy, o companie israeliană de energie regenerabilă listată la bursa de la Tel Aviv, intenționează să împrumute până la 55 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a realiza două proiecte fotovoltaice în România cu o capacitate totală de 315 MW.

Finanțarea presupune acordarea unui împrumut de până la 55 de milioane de euro către RTG Solar Energy SRL („Proiectul Iepurești – 169 MW”) și Solis Imperium SRL („Proiectul Ghimpați – 146 MW”). Cele două societăți de proiect își propun construcția și exploatarea unor parcuri solare cu o capacitate cumulată de 315 MW în județul Giurgiu din sud-estul României. Cele două amplasamente vor genera aproximativ 400 GWh de energie electrică pe an, ceea ce va duce la prevenirea emiterii în atmosferă a 170.000 de tone de CO2 anual.

Parcul solar va fi dezvoltat pe terenuri arabile, achiziționate de grupul Nofar Energy, departe de ariile protejate la nivel local, național sau comunitar. Evaluarea de mediu și de impact social arată că proiectul prezintă un risc de mediu minim, din perspectiva autorităților de mediu.

Se așteaptă ca împrumutul BERD să fie aprobat pe data de 6 martie.

În noiembrie 2023, Econergy și Nofar Energy au inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est, la Rățești. Compania Nofar Energy intenționează să investească 500 de milioane de euro în intervalul 2023-2024 pentru a dezvolta proiecte de energie solară în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *