Acasă » Interes general » Grupul CEZ în România susține inițiativa Clean Green pentru un început de an școlar în siguranță

Grupul CEZ în România susține inițiativa Clean Green pentru un început de an școlar în siguranță

19 august 2020
ESG
Energynomics

Peste 2.700 de elevi și profesori din județul Dolj vor păși în noul an școlar în condiții de igienă și protecție împotriva coronavirus, datorită parteneriatului dintre Grupul CEZ în România și Asociația „Youth for European Society” pentru dotarea a 30 de școli cu dispensere și soluții de dezinfectare a mâinilor.

Inițiativa de a asigura condiții de igienă corespunzătoare în unitățile de învățământ din județul Dolj a fost propusă de un angajat CEZ, continuând misiunea proiectului intern, Generatorii de bine, de a veni în sprijinul comunităților în care compania își desfășoară activitatea. În contextul actual, ediția din 2020 a proiectului s-a născut din dorința de a pune în lumină o nouă direcție de sprijin, prin căutarea de soluții care răspund la criza cauzată de COVID-19.

”Astfel, în cadrul proiectului ‘Clean Green’, suntem alături de generația ‘verde’ a viitorului, asigurând un mediu de învățare în care elevii pot rămâne sănătoși și protejați”.

În perioada 17 – 28 august, materialele de dezinfectare și igienă vor ajunge în 30 de unități de învățământ din localitățile Rojiște, Predești, Mischii, Braloștița, Argetoaia, Coțofenii din Dos, Almăj, Teasc, Izvoare, Malu Mare și Bucovăț, cu ajutorul voluntarilor Asociației „Youth for European Society”. Întrucât măsurile de igienă sunt esențiale pentru menținerea sănătății, proiectul reprezintă un pas important pentru întâmpinarea elevilor în condiții sigure, atunci când aceștia se vor întoarce la școală.

”În această perioadă cu provocări pentru noi toți, echipa YES continuă să aducă impact pozitiv în societate. Nu renunțăm la lupta împotriva Covid-19, de data aceasta adresându-ne mediului școlar. Conform scenariilor galben și verde copiii vor merge la cursuri, fizic, începând cu data de 14 septembrie. Împreună cu partenerul nostru, CEZ România, ne-am propus să protejăm sănătatea copiilor și profesorilor, diminuând riscul de infectare în rândul acestora. Așa cum deja știm cu toții, printre măsurile de bază ale evitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 este igiena mâinilor”, a declarat Claudiu Bădescu, Președinte Asociației Youth for European Society.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *