Acasă » Interes general » GreenWEEE investește 10 mil. euro într-o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor electrice și electronice

GreenWEEE investește 10 mil. euro într-o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor electrice și electronice

11 noiembrie 2021
Interes general
Bogdan Tudorache

GreenWEEE International, lider de piață în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) anunță noi planuri de investiții, deschizând a treia sa unitate de reciclare.

Compania, prezentă la Buzău din anul 2009 și în Câmpia Turzii din anul 2017, membră Green Group, își continuă strategia de dezvoltare prin construcția unei fabrici noi și achiziția de cele mai avansate instalații în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu o valoare a investiției de 10 milioane de euro.

Noua fabrică va fi amplasată în Buzău, pe platforma industrială Frasinu, iar construcția va demara la începutul anului viitor. Fabrica va fi pe deplin operațională în trimestrul patru 2022. La finalizarea proiectului, GreenWEEE va avea peste 325 de angajați în România, iar capacitatea totală de reciclare va crește cu 30%, însumând și operațiunile celorlalte două fabrici existente.

Proiectul, ce va fi finanțat de OTP Bank România în cadrul unui credit sindicalizat existent, este cel mai recent dintr-o serie de investiții strategice semnificative, ca parte a angajamentului GreenWEEE de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspirațiile UE, ce face trecerea către economia circulară și cu impact major în combaterea schimbărilor climatice.

”Înca din 2009 ne-am angajat să deschidem calea în crearea unei economii circulare naționale puternice, prin reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, iar fracțiile rezultate să fie folosite ca materii prime secundare în diferite industrii. Această nouă fabrică evidențiază strategia grupului nostru, și anume creșterea continuă a businessului prin investiții într-un viitor mai verde, prin achiziția de noi și moderne tehnologii, contribuind totodată la reducerea poluării și la menținerea materialelor în uz”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE.

„În Uniunea Europeană, Economia Circulară este corelată cu 300-380 miliarde de euro din PIB, în timp ce în România se discută despre o nevoie substanțială pentru a se avansa în această direcție. Beneficiile pe care le aduce tranziția la un model de dezvoltare circular sunt legate de creșterea economică, forța de muncă, investiții, toate generând o creștere sustenabilă pe termen lung. În acest context, apreciem eforturile GreenWEEE de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspirațiile UE, și rămânem un partener financiar de încredere în susținerea unui business puternic și cu impact major în societatea în care trăim”, a declarat Gyula Fatér, Director General OTP Bank România.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *