Acasă » Interes general » Greenglass investește 10 mil. euro pentru deschiderea unei noi fabrici de reciclare

Greenglass investește 10 mil. euro pentru deschiderea unei noi fabrici de reciclare

21 februarie 2022
Interes general
Bogdan Tudorache

Greenglass Recycling, cel mai important reciclator de sticlă din România, prezent din 2013 în Popești- Leordeni, Ilfov, investește 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor de sticlă post consum, cât și în modernizarea instalațiilor existente, mărindu-și astfel capacitatea de producție la 260,000 tone reciclate/an.

Construcția noii fabrici, care va fi amplasată în proximitatea Municipiului București, va începe în semestrul al doilea al anului 2022 și va intra în funcțiune în anul 2023. Odată cu noua investiție, pe lângă operațiunile de reciclare sticlă post consum, noua fabrică va recicla și sticlă din industria automotive sau provenită din construcții și demolări. Astfel, vor fi create peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcție și 90 de roluri permanente.

”Compania Greenglass rămâne fidelă strategiei de a investi în cele mai moderne tehnologii de reciclare și de a trata deșeul ca parte componentă a circuitului economic, sticla fiind colectată și transformată 100% în resursă valoroasă. Odată cu finalizarea noii fabrici, Greenglass va avea capacitatea de a recicla toată cantitatea de sticlă pe care țara trebuie să o îndeplinească ca țintă de colectare și reciclare, fiind în același timp și soluția pentru reciclarea materialelor rezultate din Sistemul Garanție – Returnare. De asemenea, răspundem cererii tot mai mare din partea producătorilor de sticlă de a crește ponderea de material reciclat în produsele lor pentru a reduce utilizarea materialelor virgine”, a declarat Marius Costache, Director General Greenglass.

Ca parte a unei strategii mai ample de dezvoltare a companiei, Greenglass va construi o nouă fabrică de reciclare a sticlei și în partea de centru-vest a țării .

”Urmărim crearea unei economii cu adevărat circulare în România, atât pentru deșeurile de ambalaje de sticlă ambalaj, dar și pentru deșeurile de sticlă provenite din alte fluxuri. Acest model de buclă închisă asigură reîntoarcerea materialului în același produs, prin retopire și re-producție… Prin această poziționare în zona de Centru-Vest a României vom avea posibilitatea de a genera valoare în mod responsabil și de a optimiza toate operațiunile ce fac parte din sistemul de colectare și reciclare, însemnând proximitate față de generatori, costuri logistice mai mici, implicit generare de emisii de CO2 mai puține”, a completat Marius Costache.

Cifrele arată că la nivel european producția de sticlă a continuat să crească în ultimii ani, ajungând la peste 21.000 de mii tone. Organizația Europeană a Producătorilor de Sticlă (FEVE) confirmă că sticla este mai mult ca niciodată principalul material de ambalare pentru băuturi spirtoase, vinuri și bere și este al doilea material de ambalare de top din Europa în ceea ce privește volumul.

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *