Acasă » Regenerabile » Econergy va investi 200 de mil. euro în proiecte din România și Polonia, în parteneriat cu Phoenix Insurance și RGreen

Econergy va investi 200 de mil. euro în proiecte din România și Polonia, în parteneriat cu Phoenix Insurance și RGreen

21 februarie 2022
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Econergy Renewable Energy, dezvoltator și operator de top în proiecte de energie regenerabilă din întreaga Europă, a convenit cu Phoenix Insurance și RGreen Invest încheierea unui joint venture, în valoare totală de peste 200 de milioane de euro, pentru a sprijini construcția unei părți a proiectelor sale din România și Polonia.

Phoenix Insurance, cea mai mare companie de asigurări din Israel, va oferi Econergy 150 de milioane de euro pentru a sprijini construcția unui număr de proiecte solare ale companiei în România și Polonia, pentru care va începe construcția în 2022.

O asociere separată a fost convenită între Econergy și RGreen. Administratorul francez de active va oferi aproximativ 50 de milioane de euro pentru a sprijini construcția proiectului solar de 90 MW al Econergy de la Părău, Brașov. În plus, RGreen va pune la dispoziția Econergy o linie de dezvoltare de 9 milioane de euro și aproape 5 milioane de euro pentru servicii de management pentru lucrările de construcție și servicii de management pentru racordarea proiectului la rețeaua de energie electrică pe o perioadă de 10 ani.

Proiectul de la Părău al Econergy a primit toate autorizațiile necesare pentru construcție și racordare la rețeaua de energie electrică și este gata de construcție. Econergy estimează că lucrările vor începe în T2 2022, iar proiectul va fi conectat la rețea cel târziu în T1 2023.

Econergy are operațiuni semnificative în România, cu un portofoliu de proiecte în dezvoltare de peste 1,5 GW, dintre care aproximativ 400 MW sunt de așteptat să înceapă în 2022. În Polonia, Econergy are o linie de proiecte de peste 550 MW în dezvoltare, compania începând deja construcția primului său proiect de 50 MW.

„Suntem încântați să dezvoltăm parteneriatele noastre strategice atât cu Phoenix Insurance, cât și cu RGreen pentru a sprijini dezvoltarea, construcția și întreținerea proiectelor noastre de energie regenerabilă din România și Polonia. Ambele țări reprezintă piețe- cheie pentru Econergy, iar aceste asociații mixte vor sprijini livrarea la timp și cu eficiență a proiectelor noastre în aceste țări”, a declarat Eyal Podhorzer, CEO, Econergy.

 

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *