Acasă » Regenerabile » Solar » Green Genius își propune parcuri solare de 500 MW în România, cu o investiție de 450 milioane de euro

Green Genius își propune parcuri solare de 500 MW în România, cu o investiție de 450 milioane de euro

3 februarie 2022
Regenerabile
energynomics

Dezvoltatorul de parcuri fotovoltaice lituanian Green Genius, membru al grupului Modus, intenționează să construiască în România, până în 2025, centrale solare fotovoltaice cu o putere instalată totală de peste 500 MW. Potrivit reprezentanților Green Genius, compania își propune să investească aproximativ 450 de milioane de euro în acest proiect.

Deocamdată, site-ul companiei lituaniene arată că în ultimii 5 ani compania a investit 445 de milioane de euro și are în dezvoltare un portofoliu de 1,5 GW. Compania înființată în urmă cu 10 ani a implementat proiecte în 5 țări, cumulând o capacitate instalată de aproape 200 de MW. Green Genius are în lucru în stadii avansate proiecte în Italia, Spania, Polonia și Lituania – un portofoliu total de peste 1GW.

România este una dintre zonele principale de interes pentru companie, încă din 2020. Deocamdată, site-ul oficial confirmă doar 100 MW în stadiul de dezvoltare timpurie pentru România.

În octombrie 2021, Green Genius a anunțat că a obținut o finanțare de 20 de milioane de euro din partea Eiffel Investment Group, fonduri pe care le va folosi pentru a finaliza dezvoltarea proiectelor fotovoltaice solare în Italia și Spania.

“Din punct de vedere geografic, România are numeroase avantaje în ceea ce privește investițiile în energie solară, iar noi suntem pregătiți să investim aici în următorii ani“, spune Ruslan Sklepovici, director general al Green Genius.

Conform Planului Național Integrat pentru Energie și Schimbări Climatice 2021-2030, România s-a angajat să atingă până în 2030 ponderea globală a energiei din surse regenerabile de 30,7%. În aceste condiții, România are nevoie de investiții masive în următorii ani în producția energiei regenerabile și de aportul unor experți în domeniu pentru a contribui la tranziția către energie curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *