Acasă » Regenerabile » Tarifele pentru energia verde „nu mai reprezintă un lux” – studiu britanic

Tarifele pentru energia verde „nu mai reprezintă un lux” – studiu britanic

23 august 2018
Regenerabile
energynomics

Tarifele afișate de energia regenerabilă sunt acum cele mai ieftine de pe piața energiei, în ciuda faptului că mulți consumatori încă cred în mod eronat că tranzacțiile cu energie verde sunt mai scumpe.

Jumătate dintre primele 10 cele mai ieftine pachete tarifare din Marea Britanie sunt cele oferite de furnizorii mai mici, care erodează pozițiile celor mai mari șase companii. Outfox Market, Pure Planet, Bulb, Yorkshire Energy și People’s Energy oferă tarife cu cel puțin 267 de lire sterline pe an mai puțin și, într-unul din cazuri, chiar cu 354 de lire mai puțin decât tariful mediu implicit oferit de cele șase mari companii, conform uSwitch. Acum un an, doar două dintre cele mai ieftine tarife erau afișate de furnizorii regenerabili.

Furnizorii mai mari, care se restrăseseră din segmentul regenerabil în ultimii ani, au început să îl reintroducă în ofertele proprii, potrivit The Guardian. Atât E.On, cât și npower oferă acum tarife verzi fixe, deși pachetele lor costă cu câteva sute de lire sterline mai mult decât cele oferite de rivalii mai mici. Acum există 57 de pachete tarifare verzi, de la 36, cu un an în urmă.

Un sondaj pentru uSwitch a constatat că 42% dintre consumatori încă cred că tarifele verzi sunt mai mari decât cele convenționale, dar 38% ar lua în considerare trecerea la un nou pachet axat pe regenerabile. uSwitch a afirmat că apariția unor oferte ieftine, verzi, a fost determinată, în principal, de furnizorii mai mici care încearcă să se diferențieze și care au arătat că regenerabilele ”nu mai reprezintă un lux pentru cei care vor să plătească pentru principiile lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *