Acasă » Regenerabile » Germania ridică limita de 52 GW pentru subvenționarea solarului

Germania ridică limita de 52 GW pentru subvenționarea solarului

26 noiembrie 2019
Regenerabile
Energynomics

Sentimentul de afaceri în industria germană a energiei solare continuă să fie pozitiv după anunțarea unor condiții mai favorabile industriei în pachetul climatic al guvernului din această toamnă, a dezvăluit un sondaj realizat de grupul BSW Solar.

„Înlăturarea limitei de subvenție de 52 GW, decis de cabinetul federal ca parte a pachetului climatic, creează încredere”, a declarat directorul general BSW, Carsten Körnig, potrivit Clean Energy Wire. „Ne așteptăm la o creștere rapidă a obiectivelor de extindere a industriei solare, în Legea privind energia regenerabilă [EEG]”.

După o perioadă de boom la începutul anilor 2000, industria energetică solară din Germania a cunoscut un recul sever după 2010, din cauza scăderii schemelor de sprijin și a concurenței mai ieftine din partea producătorilor de panouri din China. Totuși, scăderea costurilor a sporit și interesul investitorilor în domeniul tehnologiei solare, ceea ce a dus la o reînviere a climatului de afaceri și a cifrelor de creștere din Germania. Prin programul de acțiune climatică lansat în această toamnă pentru 2030, guvernul a decis să dubleze capacitatea de energie solară la 98 GW până în 2030 (aproximativ 48 GW în 2019).

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *