Acasă » Regenerabile » Germania: Producția de energie eoliană a crescut semnificativ în 2023

Germania: Producția de energie eoliană a crescut semnificativ în 2023

16 ianuarie 2024
Eolian
energynomics

Numărul turbinelor eoliene noi din Germania a crescut semnificativ în 2023, înregistrând un avans de aproape 50% față de 2022, transmite DPA.

În 2023 au devenit operaționale 745 turbine eoliene noi, cu o producție totală de aproximativ 3,57 gigawați de electricitate, au anunțat marți Asociația germană pentru energia eoliană şi Asociația de sisteme de producere a electricității VDMA. Acestea se aşteaptă ca în acest an în Germania producția de energia eoliană să crească la peste patru gigawați (GW) şi au cerut autorităților accelerarea extinderii energiei eoliene, prin aprobarea rapidă a noilor proiecte eoliene şi înlăturarea obstacolelor care îngreunează finalizarea proiectelor, conform Agerpres.

În urma renunțării la unele turbine mai vechi, creşterea netă a producției de energia eoliană a fost de aproximativ trei gigawați (GW) în 2023.

În total, existau la finalul anului trecut 28.677 turbine eoliene, cu o capacitate totală de aproximativ 61 gigawați. Acestea joacă un rol cheie în strategia Guvernului de a-şi îndeplini obiectivele climatice trecând la surse de energie regenerabilă.

Obiectivul Germaniei este ca producția de energie din surse regenerabile să ajungă la 80% din totalul producției de electricitate până în 2030.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *