Acasă » Termo » Minerit » Gerea: Strategia energetică și reforma structurală sunt prioritare

Gerea: Strategia energetică și reforma structurală sunt prioritare

22 ianuarie 2015
Electricitate
energynomics

Definitivarea Strategiei Energetice și continuarea reformei structurale a sectorului energetic reprezintă prioritățile pentru 2015 anunțate miercuri de Andrei Gerea, Ministrul Energiei și IMM-urilor.

„Pentru anul 2015 am stabilit două priorități majore. Unul este definitivarea Strategiei Energiei Naționale pentru perioada 2015-2035, aflată acum în dezbatere publică, având în vedere includerea unor planuri pentru dezvoltarea acestui sector, creșterea securității în aprovizionare și valorificarea poziției geografice favorabile a României în condițiile eforturilor de limitare a efectelor schimbărilor climatice globale. Punctul doi: continuarea reformei structurale a sectorului energetic, foarte important, în care privatizarea și restructurarea companiilor energetice reprezintă componente importante”, a spus Andrei Gerea, citat de Agerpres.

Ministrul a arătat că dorește construirea strategiei energetice naționale în primul rând în jurul securității energetice. Strategia Energetică Națională pentru perioada 2015-2035 a fost lansată în dezbatere publică la începutul lunii decembrie a anului trecut. Potrivit documentului, investițiile necesare în sectorul energetic românesc pentru perioada 2015-2035 se cifrează la aproximativ 100 miliarde de euro.

Totodată, Strategia arată că România trebuie să intensifice explorarea și, eventual, exploatarea de noi zăcăminte de țiței și gaze naturale, atât convenționale, cât și neconvenționale, în condițiile declinului producției de hidrocarburi din zăcămintele convenționale aflate în producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *