Acasă » Petrol și Gaze » Gazul natural și regenerabilele sunt răspunsul pentru sisteme de încălzire centralizată mai bune

Gazul natural și regenerabilele sunt răspunsul pentru sisteme de încălzire centralizată mai bune

11 noiembrie 2022
Cogenerare
energynomics

Soluțiile de furnizare a căldurii din centralele pe gaze naturale pot fi foarte bine integrate în diverse combinații cu alte surse, precum energia solară sau cea eoliană, astfel încât să fi utilizate în industrie și în sectorul rezidențial, a declarat Cristian Athanasovici, Business Development Manager, Kawasaki Gas Turbine Europe, în cadrul conferinței „Abordare regională Budapesta: Cooperare” organizate de Energynomics.

„Suntem foarte preocupați să avem o atmosferă cât mai lipsită de emisii poluante, iar produsele și soluțiile noastre răspund nevoilor de mediu datorită eficienței lor. Pe lângă gaze naturale, folosim și hidrogenul, în prima centrală de cogenerare din lume care folosește acest mix, la Kobe, o unitate pusă în funcțiune în 2018”, a precizat el.

Mulți consideră că hidrogenul va fi principalul combustibil al viitorului, iar grupul japonez Kawasaki este pregătit să livreze tehnologia necesară acestui obiectiv.

Kawasaki și-a stabilit biroul din România în București în 2018 și are în prezent 67 de angajați. Biroul este responsabil pentru activitățile de promovare și vânzări în Europa de Sud-Est. Grupul japonez operează pe piața energetică a UE pe trei piloni, decarbonizarea, descentralizarea producției de energie și digitalizarea.

În anul fiscal 2022, grupul Kawasaki a înregistrat vânzări totale de 1,48 trilioane de yeni (11,6 miliarde de euro).

Conferința „Abordare regională Budapesta: Cooperare” a fost organizată de Energynomics, cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, Kawasaki Gas Turbine Europe, Volt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *