Acasă » Petrol și Gaze » Gazprom estimează un export de gaze către Europa în 2020 de 170 mld. mc

Gazprom estimează un export de gaze către Europa în 2020 de 170 mld. mc

2 septembrie 2020
Import-Export
Energynomics

Gazprom estimează, „cu un optimism prudent”, că exporturile sale de gaze către Europa să atingă în 2020 circa 170 de miliarde de metri cubi, a declarat unul din managerii Gazprom Export, Andrey Zotov, în timpul unei conferințe telefonice cu investitorii.

În același timp, compania prognozează un preț al gazelor exportate către Europa în 2020 de 100-160 dolari la 1.000 de metri cubi, potrivit TASS.

Între timp, Gazprom a observat noi semne de redresare a prețurilor gazelor pe piața europeană, a declarat șeful departamentului financiar și economic al Gazprom, Alexander Ivannikov.

„Dinamica actuală a pandemiei ne permite să presupunem că T2 a fost cel mai scăzut punct al acestei crize și, în viitor, ne așteptăm la o redresare a economiei globale. Aceasta înseamnă o creștere a prețurilor gazelor. Observăm deja dinamici pozitive pe piața europeană a gazului. De exemplu, prețurile spot au recuperat în mare măsură declinul din prima jumătate a anului, iar contractele forward pentru iarnă se tranzacționează deja în limita a 160-170 USD la 1.000 de metri cubi. Acest lucru, de fapt, reflectă faptul că jucătorii se așteaptă ca prețul să fie mai echilibrat în viitorul apropiat”, a spus Ivannikov.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *