Acasă » Electricitate » Garanti finanțează Smart Energy pentru un parc solar de 5 MW lângă București

Garanti finanțează Smart Energy pentru un parc solar de 5 MW lângă București

30 ianuarie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Smart Energy Group a anunțat că Garanti Bank a acordat finanțare subsidiarei sale SC Energy Natural Prod SRL pentru construirea de un 5 MW parc PV în România.

Smart Solar  a furnizat serviciile de inginerie, procurement și construcții (EPC) la cheie pentru parcul solar, care a fost conectat la rețeaua ENEL în decembrie și este situat la aproximativ 37 km sud de București.

Sistemul este de așteptat să furnizeze aproximativ  6.57 GWh de electricitate pe an pentru județul Giurgiu, conform estimărilor.

Datorită structurii metalice de schimbare a unghiului, a designului inteligent și a componentelor de cea mai înaltă calitate folosite, Smart Energy Group estimează că parcul va genera circa 7 GWh pe an.

Parcul solar a fost acreditat de către Autoritatea română Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și utilizează 20.040 de module conectate la invertoare centrale special concepute și produse pentru Smart Solar și 5 stații de transformare.

Smart Solar a condus, de asemenea, procesul de conectare la rețeaua din România și asigură funcționarea și întreținerea parcului. Parcul de 5 MW a produs deja mai mult de 200 de MWh de electricitate de la punerea sa în funcțiune în decembrie 2013.
Halil Demirdag, președintele executiv al Grupului Smart Energy, a declarat că „parcul PV 5 MW este un proiect- cheie pentru operațiunile din România și demonstrează angajamentul față de economia românească”

„Acesta este cel de-al doilea parc solar care Smart Solar îl construiește ca furnizor EPC în România. Experiența noastră operațională în Europa de Sud-Est ne-a permis să dezvoltăm capacități pe care le putem extinde și în alte țări din regiune”, a mai spus Demirdag.

ANRE a acreditat în ultima şedinţă din anul 2013, care a avut loc pe 30 decembrie, 40 de proiecte fotovoltaice.

Capacitatea instalată în panourile fotovoltaice a crescut de peste 12 ori în 2013, de la aproape 50 MW la finalul anului 2012, la aproximativ 550 MW în primele nouă luni ale lui 2013.

Investițiile în domeniul regenerabilelor vor fi reduse începând cu a doua jumătate a acestui an, în urma micșorării subvențiilor acrodate și instabilității legislative.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.