Acasă » Electricitate » Furnizorul britanic Bulb intră în administrare specială, nu găsește surse de finanțare

Furnizorul britanic Bulb intră în administrare specială, nu găsește surse de finanțare

23 noiembrie 2021
Consumatori
Energynomics

Furnizorul britanic Bulb așteaptă numirea unor administratori speciali din partea statului în scurt timp, fiind cel mai mare furnizor de energie din Marea Britanie care a fost pus în dificultate financiară de creșterea prețurilor wholesale ale gazelor și energiei electrice, potrivit Reuters.

Peste 20 de furnizori de energie s-au prăbușit de la începutul lunii septembrie, deoarece plafonul de preț al autorității de reglementare Ofgem i-a împiedicat să transfere costurile în creștere către clienți.

Bulb, cu sediul la Londra, care are aproximativ 1.000 de angajați și peste 1,7 milioane de clienți, sau aproximativ 5%-6% din piață, a purtat discuții cu mai multe părți, dar nu a reușit să obțină finanțare.

„Criza energetică în creștere… i-a îngrijorat pe investitorii care nu pot merge mai departe în timp ce prețurile en-gros sunt atât de mari, iar plafonul de preț – conceput pentru a proteja clienții – înseamnă în prezent că furnizorii oferă energie cu o pierdere semnificativă”, au spus oficialii Bulb.

Analiștii spun că diferența dintre ceea ce companiile pot percepe de la un client aflat în sistemul de plafonare de preț și costul actual de furnizare a energiei electrice de pe piețele en-gros este de aproximativ 400 de lire sterline (538 USD) pe parcursul unui an.

Plafonul prețului intern al Marii Britanii a crescut cu 12%-13% de la 1 octombrie, dar prețurile en-gros au crescut mult mai mult de când acest plafon a fost stabilit în august.

Guvernul Marii Britanii a declarat luni că a convenit cu Ofgem că autoritatea de reglementare ar putea folosi Regimul de Administrator Special (SAR) pentru a se asigura că aprovizionarea clienților nu va fi întreruptă și soldurile creditare protejate.

Guvernul ar putea oferi, deasemenea, granturi sau împrumuturi pentru a menține compania în funcțiune, în timp ce se găsește o soluție.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *