Acasă » Termo » Fritz: Guvernul a alocat 310 mil. lei pentru subvenția termiei din 31 de orașe, Timișoara a primit 54 mil. lei

Fritz: Guvernul a alocat 310 mil. lei pentru subvenția termiei din 31 de orașe, Timișoara a primit 54 mil. lei

12 noiembrie 2021
Încălzire centralizată
Bogdan Tudorache

Guvernul a decis să aloce circa 310 de milioane de lei pentru subvenția termiei din 31 de orașe, iar Timișoara a primit 54 de milioane de lei, sumă ce va fi în întregime utilizată pentru plata energiei termice până la sfârșitul acestui an, a declarat, pentru Energynomics, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„Guvernul a alocat, din fondul de rezervă, peste 310,4 milioane de lei pentru 31 de orașe, care se confruntă cu greutăți în furnizarea agentului termic către cetățeni și instituții din cauza creșterii exponențiale a prețului la gaz.

Timișoara a primit aproape 54 de milioane de lei (53,8) pentru compensarea facturilor curente la gaz, bani care vin în completarea eforturilor uriașe pe care le facem de la bugetul local pentru a asigura, zi de zi, apă și căldură în școli, spitale, case, instituții, și ne vor ajunge până la finalul anului. În 2021 am transferat la Colterm deja în jur de 150 de milioane de lei.

Întreaga sumă primită de la Guvern va fi utilizată exclusiv pentru plata energiei termice până la sfârșitul acestui an, astfel încât școlile, spitalele, cetățenii conectați la Colterm să aibă apă caldă și căldură”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la solicitarea Energynomics.

Astfel, Timișoara, Iașiul și Drobeta primesc cele mai mari fonduri – de 54 milioane lei, respectiv 45,9 milioane lei și 44,5 milioane, fiind urmate îndeaproape de Ploiești, cu 33 milioane lei, Constanța – cu 22,5 milioane, Bacău – cu 13,7 milioane lei și Tulcea, cu circa 12,9 milioane lei.

Capitala nu a primit deocamdată fonduri, întrucât a depus documentele foarte târziu, și anume în cursul serii de joi, când a avut loc ședința de aprobare, conform ministrului Dezvoltării, Cseke Attila.

„Abia aseară a fost primită și solicitarea de alocare a sumei de 968 milioane lei din partea Municipiului București, pentru care nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări. Cererea respectivă va face obiectul unei analize ulterioare împreună cu Ministerul Finanțelor”, a declarat Cseke Attila.

Anterior, regia de termoficare din Timișoara a închis căldura pentru câteva zile, în lipsa fondurilor pentru plata furnizorilor.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *