Acasă » Petrol și Gaze » Frica de infringement și lobby-ul industriei elimină plafonarea prețului gazelor pentru companii

Frica de infringement și lobby-ul industriei elimină plafonarea prețului gazelor pentru companii

29 martie 2019
Consumatori
Bogdan Tudorache

În urma lobby-ului industriei, dar și a recomandărilor Uniunii Europene, guvernul a cedat și renunță la plafonarea prețului gazelor la 68 de lei/ MWh pentru consumatorii industriali.

”Se menține plafonarea prețului la gaze și energie electrică pentru toți consumatorii casnici concomitent cu renunțarea la plafonarea acestora pentru consumatorii industriali în urma dezbaterilor cu reprezentanți din industrie, dar și de la Uniunea Europeană”, a spus ieri premierul Viorica Dăncilă, iar confirmarea a venit azi, din partea ministrului Energiei, Anton Anton:

„Așa cum am spus, noi vrem să protejăm consumatorul casnic, în consecință prețul reglementat de 68 de lei (pe MWh – n.r.) la producător se referă la gazele care vor fi vândute spre consumatorul casnic și spre CET-uri, pentru partea de gaze care se referă la încălzire, adică protejăm în continuare numai consumatorul casnic”, a spus Anton, în cadrul ședinței de guvern de astăzi.

Astfel, prețul gazelor va rămâne plafonat, până în 2022, doar pentru consumatorii casnici – iar aici intervine problema definirii consumatorului vulnerabil, întrucât nu toți consumatorii au nevoie de ajutor social – și pentru centralele termice (CET).

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *