Acasă » Interes general » Franța: Protestatari împotriva schimbărilor climatice blochează sediul Societe Generale și al unor companii energetice

Franța: Protestatari împotriva schimbărilor climatice blochează sediul Societe Generale și al unor companii energetice

22 aprilie 2019
Interes general
Energynomics

Activiști din domeniul mediului au blocat mii de angajați să intre în sediul central al băncii franceze Societe Generale, al EDF și al gigantului petrolier Total, vineri, a declarat grupul Greenpeace. Organizația a declarat că protestă împotriva legăturilor băncii cu industria petrolieră și gaze, pe care le numește o forță motrice a încălzirii globale. Activiștii au împiedicat, de asemenea, intrarea în ministerul Mediului din apropierea districtului de afaceri La Defense, potrivit CNBC.

Protestatarii au plasat postere uriașe ale președintelui Emmanuel Macron care purta sloganul „Macron, președintele poluatorilor” și un banner cu inscripția „Scena crimei climatice” pe fațada de sticlă a Societe Generale, conform TV Reuters.

Poliția a dat cu lacrimogene către un grup care blochează intrarea principală a băncii într-un protest de ședere. Parte din demonstranți s-au legat cu bandă adezivă împreună, în timp ce alții s-au legat cu cătușe de stâlpi de metal.

Greenpeace și grupul de acțiune Les Amis de la Terre (Friends of the Earth) au criticat anterior societatea Societe Generale pentru rolul său financiar în proiectele de petrol și gaze, în special proiectul Rio Grande GNL în Statele Unite. Purtătorul de cuvânt al Societe Generale a refuzat să comenteze.

În România, Societe Generale este prezentă prin BRD – Banca pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *