Acasă » Interes general » “Forum: Carieră în industria energetică” a atras 19 companii și peste 600 de participanți

“Forum: Carieră în industria energetică” a atras 19 companii și peste 600 de participanți

energynomics

19 companii și peste 640 de persoane au participat la ediția din acest an a evenimentului “Forum: Carieră în industria energetică”, organizat de Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE în parteneriat cu Facultatea de Energetică a Universității Politehnica din București. În intervalul 9-15 mai, evenimentul a inclus Ziua Porților Deschise la Facultatea de Energetică, prezentări de companii, zonă de expoziție, workshop-uri și vizite tehnice prin care studenții și tinerii ingineri să fie informați asupra direcțiilor de dezvoltare în domeniul ingineriei energetice.

Aceștia au avut ocazia să cunoască mai bine numeroase companii precum operatorul de transport și sistem (Transelectrica), producere energie (Nuclearelectrica, Hidroelectrica), furnizare de energie (ENGIE și Monsson), rafinare și distribuție de produse petroliere (Rompetrol), producători de echipamente și soluții energetice (Siemens Energy, Eximprod Grup, Phoenix Contact, Signify, ACE Industrial Software Solutions, Honeywell), antreprenori generali (Electromontaj, Enevo Group, Adrem), dezvoltatori de proiecte fotovoltaice (VOLT, Heliopolis)

Jucători importanți din energetica românească au venit în întâmpinarea participanților cu workshop-uri de dezvoltare tehnică și personală, care au stârnit interesul celor 230 de participanți. Siemens Energy, Rompetrol, Nuclearelectrica și Transelectrica au fost partenerii Gold ai evenimentului, care au susținut workshop-uri.

Ultimele două zile ale evenimentului au fost oferit oportunitatea participanților de a avea acces la obiective energetice importante din țară. Vineri, 13 mai 2022, 20 de vizitatori ce au trecut pragul Dispecerului Energetic Național, având șansa de a vedea la lucru din interior “creierul” Sistemului Energetic Național. Cea de a șasea zi a evenimentului, 14 mai 2022, a regăsit 53 de participanți la cea mai mare hidrocentrală din România, Porțile de Fier I. Pentru pasionații de hidroenergetică, vizita a fost cu totul specială deoarece luni, 16 mai 2022, s-au sărbătorit 50 de ani de la inaugurarea centralei. Tot în cadrul evenimentului a avut loc și vizita tehnică la singura centrală nucleară din țară, Nuclearelectrica deschizându-și porțile pentru 20 de participanți. Acestora li s-a prezentat sistemul CANDU, modul de funcționare a centralei nucleare, rolul energiei nucleare in sistemul energetic național și au vizitat Simulatorul Full Scop.

Evenimentul “Forum: Carieră în industria energetică” s-a dovedit unul necesar, ca un răspuns la cererea tot mai mare de resurse umane pe piața muncii, dar și la necesitatea ca tinerii să aibă o expunere eficientă în fața marilor companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.